Kouventoula forum!
Για να εισέλθετε στο φόρουμ πρέπει να γίνεται μέλη ή αν είστε ήδη να συνδεθείτε!

Νaruto

Πήγαινε κάτω

Νaruto

Δημοσίευση από Beelzebub Την / Το Δευ Φεβ 21, 2011 7:57 am

Naruto

Πλοκή
Η ιστορία τοποθετείται σε έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος αποτελεί συνδυασμό παραδοσιακής Ιαπωνίας και του σύγχρονου δικού μας, όπου οι στρατιωτικές δυνάμεις της εκάστοτε χώρας είναι οι νίντζα. Η πλοκή επικεντρώνεται σε ένα από τα κρυμμένα χωριά όπου αυτοί κατοικούν, στο Konoha, η αλλιώς χωριό κρυμμένο στα φύλλα. Εκεί κατοικεί ένα υπερδραστήριο παιδί, ο Uzumaki Naruto, μέσα στον οποίο εγκλείστηκε λίγο μετά τη γέννηση του, ένας δαίμονας – αλεπού με εννιά ουρές, ο οποίος είχε επιτεθεί εκείνη ακριβώς την εποχή στο χωριό. Ο Naruto, ορφανός και μόνος στον κόσμο, αντιμετωπίστηκε αμέσως σαν το ίδιο το τέρας κι όχι σαν δοχείο του. Σαν αποτέλεσμα δέχτηκε περιφρόνηση και μίσος, χωρίς να γνωρίζει το γιατί, κατάσταση που χειροτέρευε εξαιτίας των φτωχών ικανοτήτων του στην τέχνη του νίντζα. Σαν αντίδραση και σαν άμυνα ταυτόχρονα, ο Naruto έγινε αδιόρθωτος φαρσέρ, σπέρνοντας το χάος με τα καμώματά του, ενώ παράλληλα πήρε τη μεγάλη απόφαση να γίνει ο σπουδαιότερος αρχηγός του χωριού του (Hokage) που θα υπάρξει ποτέ και εργάζεται πάντα σκληρά για αυτό, άλλοτε με κωμικές κι άλλοτε με αναπάντεχες για αυτόν και τους γύρω του συνέπειες. Όπλα του η επιμονή, η εργατικότητα, η μερικές φορές άμετρη αυτοπεποίθησή του και η απίστευτη έμφυτη ικανότητά του να εμπνέει τους γύρω του να νικήσουν τα εσωτερικά τους σκοτάδια και να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους.
Η ιστορία ξεκινά με τον Naruto 12 χρονών, να αποφοιτεί από την Ακαδημία των νίντζα (κάτι σαν δημοτικό σχολείο πριν τα παιδιά ονομαστούν επίσημα νίντζα) και την ένταξή του στην «Ομάδα 7». Η τελευταία αποτελείται από τον εκπαιδευτή του και καταξιωμένο νίντζα Hatake Kakashi, την Haruno Sakura με την οποία ο Naruto είναι αθεράπευτα, αλλά και μάταια ερωτευμένος, και τέλος από τον Uchiha Sasuke. Η σχέση των δύο αγοριών είναι ένας από τους κύριους θεματικούς άξονες της ιστορίας και τελικά αποβαίνει καθοριστική για τη μοίρα τους.
Παράλληλα με την ιστορία της «Ομάδας 7», την ιστορία συμπληρώνει ένα αξιοζήλευτα ποικιλοπρόσωπο και πολύχρωμο καστ συμπρωταγωνιστών, των οποίων οι ιστορίες αναλύονται λεπτομερώς και πλέκονται όμορφα σε ένα σφιχτοδεμένο σύνολο. Τα ονόματά τους καθώς και άλλα στοιχεία του κόσμου τους είναι συχνά εμπνευσμένα από την Ιαπωνική μυθολογία και παράδοση. Η σειρά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάλυση των χαρακτήρων, του ψυχολογικού προφίλ τους, στα κίνητρα πίσω από τις πράξεις τους. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Συχνά και οι ίδιοι οι «σκοτεινοί χαρακτήρες» της σειράς, κάνουν τις απεχθείς τους πράξεις εμπνεόμενοι από ιδανικά όπως η πίστη και η ευγνωμοσύνη ή ακόμη και σαν αντίδραση προς το κακό που τους προσέφερε η ίδια η κοινωνία, πράγματα που τους προσδίδουν βάθος, απομακρύνοντας τους από την παγίδα της καρικατούρας.
Γενικότερα, η ιστορία ακροβατεί ανάμεσα στην ιδιαίτερα πετυχημένη κωμωδία και στο δράμα, ακολουθούμενα από καταιγιστικές σκηνές δράσης. Στα προτερήματά της είναι μια εξαιρετική σκηνοθεσία, οπτικά τρικ που εντείνουν το συναίσθημα της κάθε σκηνής, και όσον αφορά ειδικά το anime, ένα soundtrack εναρμονισμένο άριστα με την κάθε σκηνή.

Πρωταγωνιστικοί Χαρακτήρες

Uzumaki Naruto (Ουζουμάκι Ναρούτο)
Ο Naruto είναι ένας μαθητευόμενος νίντζα από το χωριό Konohagakure. Λίγο μετά τη γέννηση του εγκλείστηκε σε αυτόν η ψυχή ενός δαίμονα – αλεπού, πράγμα που από τη μια του παρέχει ασυνήθιστες ιδιότητες κι από την άλλη στάθηκε η αιτία να μεγαλώσει μόνος σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον. Από αντίδραση αποφάσισε να γίνει μια μέρα Hokage, αρχηγός δηλαδή του χωριού του, ώστε να αναγνωρίσουν όλοι οι συγχωριανοί του τις ικανότητες του. Μέχρι να γίνει αυτό, περνά τον καιρό του σκαρώνοντας φάρσες, τρώγοντας το αγαπημένο του ράμεν και μπλέκοντας σε φασαρίες, πάντα με αγαθή πρόθεση. Η ζωή του άλλαξε τη μέρα της ένταξής του στην «Ομάδα 7» όπου έκανε για πρώτη φορά φίλους, καθώς και τα πρώτα του σοβαρά βήματα για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο. Από τότε προσπαθεί να γίνει δυνατότερος για να υπερασπιστεί τα πιστεύω του κι αυτούς που αγαπά, αναδεικνύοντας ένα ταλέντο που ούτε ο ίδιος γνώριζε πως είχε: αυτό του ήρωα - πρότυπο που εμπνέει με το παράδειγμά του τους γύρω του να πολεμήσουν τους δικούς τους εσωτερικούς δαίμονες.

Haruno Sakura (Χάρουνο Σάκουρα)
Μια πολύ έξυπνη κοπέλα που επιθυμεί διακαώς να ξεφύγει από τη σκιά των άλλων και να σταθεί στα δικά της πόδια. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα είναι οι άριστες θεωρητικές της γνώσεις και η σχεδόν τέλεια διαχείριση του chakra της. Ωστόσο, στους υπόλοιπους τομείς υπολείπεται των συντρόφων της και θυμώνει που πάντα αφήνει τους άλλους να την προστατεύουν. Ο Naruto είναι αθεράπευτα ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη απλά τον θεωρεί ενοχλητικό στην αρχή κι αργότερα καλό της φίλο. Με τη σειρά της κυνηγά αιωνίως το Sasuke, θεωρώντας τον τέλειο από κάθε άποψη, παρόλο που λαμβάνει από αυτόν τη μια ψυχρή απόρριψη μετά την άλλη. Συνήθως τα θρυλικά ξεσπάσματα θυμού της τα πληρώνει ο Naruto που δεν μπορεί να την πλησιάσει με κάποιο αξιοπρεπή τρόπο. Ωστόσο κατά βάθος τον αγαπά και τον θαυμάζει, γιατί προσπαθεί για το καθετί με υπομονή και επιμονή, και επιπλέον την κάνει να γελάει.

Uchiha Sasuke (Ουτσίχα Σάσκε)
Ο καλύτερος φίλος και συνάμα αιώνιος ανταγωνιστής του Naruto, είναι το άκρως αντίθετο από αυτόν. Ήσυχος και μετρημένος, όμορφος και πολύ δημοφιλής (ειδικά στα κορίτσια), ο Sasuke είναι γεννημένη ιδιοφυΐα στον κόσμο των νίντζα. Είναι ο τελευταίος επιζών μιας οικογένειας τόσο δυνατής, που σχεδόν άγγιξε τα όρια του μύθου. Το χαρακτηριστικό των μελών της είναι πως κληρονομούν ένα ζευγάρι μάτια κόκκινου χρώματος με εκπληκτικές δυνάμεις, ιδιότητα γνωστή με το όνομα Sharingan. Παρά τα χαρίσματά του, ο Sasuke επιλέγει πάντα να κάθεται μόνος, απόμακρος και χαμένος σε σκέψεις, που αφορούν την αναβίωση της φυλής του και το θάνατο του άνδρα που προκάλεσε τον αφανισμό της. Κατά βάθος ο Naruto είναι ο πρώτος που κατάφερε με κάποιο τρόπο να αγγίξει την ψυχή του, το χάσμα όμως μεταξύ τους είναι πολύ βαθύ και η κληρονομιά των Uchiha πολύ βαριά για να αφήσουν το Sasuke να χαλαρώσει με τους φίλους του και να γίνει ένα με την αθώα ξενοιασιά τους.

Hatake Kakashi (Χατάκε Κακάσι)
Ο εκπαιδευτής της «Ομάδας 7», γνωστός και σαν copy – ninja Kakashi, είναι μια ιδιοφυΐα της γενιάς του, με ικανότητες ξακουστές σε μεγάλο μέρος του κόσμου όπου εξελίσσεται η σειρά. Στο παρελθόν υπήρξε μαθητής του Τέταρτου Hokage αλλά και αρχηγός ομάδας της ANBU. Εντούτοις, αρχικά τα παιδιά δεν πολυπιστεύουν πως έχουν να κάνουν με κάποιον αξιόλογο νίντζα, εξαιτίας μιας σειράς εκκεντρικών συνηθειών του, όπως το να μιλά αργά και ήρεμα, να πηγαίνει παντού αργοπορημένος και να διαβάζει μανιωδώς τα «πονηρά» βιβλία της σειράς “Icha - Icha”. Αργότερα τα παιδιά ανακαλύπτουν πως μυστηριωδώς διαθέτει και ο ίδιος Sharingan στο ένα μάτι, χάρη στο οποίο το όνομά του απέκτησε τις μυθικές του διαστάσεις. Περνά το χρόνο του προκειμένου να μάθει την ομάδα του να συνεργάζεται – πράγμα που ο ίδιος έμαθε με το σκληρό τρόπο – και προσπαθεί να αποτρέψει τα αγόρια να σκοτωθούν είτε από εχθρούς είτε μεταξύ τους
avatar
Beelzebub
member
member

Αριθμός μηνυμάτων : 158
Ημερομηνία εγγραφής : 18/01/2011
Ηλικία : 27
Τόπος : Ρέθυμνο

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Νaruto

Δημοσίευση από KIRKI Την / Το Δευ Φεβ 21, 2011 8:19 am

Δεν ειμαι απο τις θανατικες του ειδους αλλα σε γενικες γραμμες λογο παρεας εχω παρακολουθησει καποια απο αυτα.Αυτο το εχω ξαναακουσει αλλα δεν το εχω δει.
Τα αγαπημενα μου παντως ειναι το Vampire Knight και το Death Note.
avatar
KIRKI
member
member

Αριθμός μηνυμάτων : 471
Ημερομηνία εγγραφής : 09/02/2011
Ηλικία : 32

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Νaruto

Δημοσίευση από Beelzebub Την / Το Δευ Φεβ 21, 2011 8:27 am

xaxaxaxa
tr etoimazomoun na anevaso gia to Deathnote (apo tis kaliteres astinomikes istories sta anime)
to vampire knight pali to evlepe mia fili m kai itan katenthousiasmeni (tr eftege i seira,o zero tha se gelaso Razz)
avatar
Beelzebub
member
member

Αριθμός μηνυμάτων : 158
Ημερομηνία εγγραφής : 18/01/2011
Ηλικία : 27
Τόπος : Ρέθυμνο

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Νaruto

Δημοσίευση από KIRKI Την / Το Δευ Φεβ 21, 2011 8:32 am

χαχαχαχχαχ ...μαλλον ο zero!! Razz
Τουλαχιστον για εμενα ηταν ενας πολυ σημαντικος λογος για να συνεχισω να το βλεπω!!
Οπως και στο Deathnote ο L!!
avatar
KIRKI
member
member

Αριθμός μηνυμάτων : 471
Ημερομηνία εγγραφής : 09/02/2011
Ηλικία : 32

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Νaruto

Δημοσίευση από GeorgeGK Την / Το Δευ Φεβ 21, 2011 8:35 pm

Καλύτερα να βάλουμε το όνομα της σειράς αυτής στο τίτλο και να ανοίγεις νέο τόπικ για κάθε σειρά που περιγράφει!

Για πες μου τον τίτλο αν είναι να το διορθώσω!
avatar
GeorgeGK
Administrator
Administrator

Αριθμός μηνυμάτων : 486
Ημερομηνία εγγραφής : 26/08/2010
Ηλικία : 26

http://kouventoula.forummotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης