Kouventoula forum!
Για να εισέλθετε στο φόρουμ πρέπει να γίνεται μέλη ή αν είστε ήδη να συνδεθείτε!

Full Metal Alchemist

Πήγαινε κάτω

Full Metal Alchemist

Δημοσίευση από Beelzebub Την / Το Δευ Φεβ 21, 2011 8:23 am

Η Πλοκή

Η πλοκή της σειράς εξελίσσεται σε έναν κόσμο με το όνομα Amestris. Ο κόσμος αυτός παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τον δικό μας, όπως αυτός ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ωστόσο αν και οι δύο κόσμοι μοιράζονται κοινά προϊόντα της τεχνολογίας, όπως τα τρένα και τα πυροβόλα όπλα, η επιστήμη στον Amestris έχει μια άλλη μορφή και βάση: την Αλχημεία. Στην ιστορική πραγματικότητα, οι αλχημιστές ήταν επιστήμονες κατά το Μεσαίωνα που μελέτησαν την ύλη, με στόχο να δημιουργήσουν πολύτιμα μέταλλα μετουσιώνοντας άλλα μικρότερης αξίας. Στον Amestris οι αλχημιστές, κατανοώντας τη φυσική και χημική δομή των πραγμάτων, μπορούν με τη βοήθεια – σχεδόν μαγικών – κύκλων μετουσίωσης, να μετατρέψουν τη μοριακή δομή οποιουδήποτε αντικειμένου σε μία άλλη, αρκεί το νέο αντικείμενο να αποτελείται τελικά από την ίδια ποιότητα και ποσότητα χημικών στοιχείων. Έτσι λοιπόν οι αλχημιστές είναι πρακτικά οι επιστήμονες του κόσμου αυτού, χρησιμοποιώντας την επιστήμη τους για το καλό ή το κακό, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο.

Ανώτερη πολιτική δύναμη στον Amestris είναι ένας άνθρωπος που ηγείται του στρατού, γνωστός και σαν «Πρόεδρος» ή «Φύρερ». Στην ιεραρχία ακολουθούν όλοι οι αξιωματικοί του στρατού, που κατέχουν τίτλους ανάλογους με αυτούς του πραγματικού κόσμου. Ο στρατός διαθέτει και ένα ειδικό σώμα, τους «Αλχημιστές του Κράτους», οι οποίοι επιλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους αλχημιστές του Amestris. Οι τελευταίοι απολάμβαναν πολλά προνόμια: πλούτο, σεβασμό, κονδύλια για τις έρευνές τους και πρόσβαση σε μεγάλες βιβλιοθήκες δεδομένων. Ωστόσο σε περιόδους πολέμου ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν το στρατό και να χρησιμοποιούν την επιστήμη τους ακόμη και για να σκοτώσουν, ανάλογα με τις διαταγές που λάμβαναν. Γι’ αυτό το λόγο ήταν ιδιαίτερα αντιπαθείς στον απλό λαό, που υβριστικά τους αποκαλούσε «τα σκυλιά του στρατού».

Μακριά από όλα αυτά, δύο μικρά αγόρια, ο Edward και ο Alphonse Elric, μεγάλωναν σε ένα όμορφο χωριό, το Λιζένμπεργκ. Ο πατέρας τους, ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος και γνωστός αλχημιστής με το όνομα Hohenheim, έφυγε από το σπίτι για αδιευκρίνιστους λόγους όταν ο Edward ήταν νήπιο και ο Alphonse βρέφος. Τα μικρά δεν έδιναν πλέον σημασία καθώς υπεραγαπούσαν τη μητέρα τους, Trisha, και είχαν φίλους στο χωριό, ιδιαίτερα ένα κοριτσάκι με το όνομα Winry. Ωστόσο, ανακαλύπτοντας τα παλιά σημειωματάρια του πατέρα τους ξεκίνησαν να ασχολούνται παίζοντας με την αλχημεία και εμφάνισαν ασυνήθιστα καλές επιδόσεις για την ηλικία τους. Η μητέρα τους όμως, πεθαίνει ξαφνικά εξαιτίας μιας ασθένειας και τα παιδιά μετακομίζουν με τη Winry και τη γιαγιά της, μέχρι να βρουν δάσκαλο για να τους διδάξει αλχημεία. Ολοκληρώνοντας ένα κομμάτι της εκπαίδευσης, στην ηλικία των 11 και 10 ετών αντίστοιχα, ο Edward και ο Alphonse αποφασίζουν να διαπράξουν το μεγαλύτερο ταμπού της αλχημείας: να φέρουν πίσω στη ζωή τη μητέρα τους.

Το πείραμα πηγαίνει ιδιαίτερα άσχημα. Ο Edward χάνει το αριστερό του πόδι, ενώ ο Alphonse αρχίζει να εξαφανίζεται εντελώς. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τον σώσει, ο Edward θυσιάζει και το δεξί του χέρι, ώστε να δέσει την ψυχή του Alphonse σε μία μεσαιωνική πανοπλία. Ένας «Αλχημιστής του Κράτους» με το όνομα Roy Mustang, στάθηκε μάρτυρας του γεγονότος. Αναγνωρίζοντας το ταλέντο των παιδιών και κυρίως του Edward, τους καλεί να τον βρουν στο αρχηγείο του στρατού και να γίνουν μέλη του σώματος, υπό τις διαταγές του. Μετά το ατύχημά τους, στόχος του κάθε αδερφού ήταν να αποκαταστήσει το σώμα του άλλου. Ο Edward εξοπλισμένος πλέον με δύο εξελιγμένα τεχνολογικά προσθετικά μέλη από ατσάλι(Auto-Mail), γίνεται τελικά το νεότερο στα χρονικά μέλος του σώματος των Αλχημιστών του Κράτους και μαζί με τον αδελφό του τίθεται στην αναζήτηση ενός τρόπου να αποκτήσουν μια μυθική πέτρα, γνωστή σαν «Φιλοσοφική Λίθος», η οποία ίσως τους επιτρέψει να ανακτήσουν αυτό που έχασαν. Σύντομα όμως αντιλαμβάνονται πως δεν είναι οι μόνοι που την ψάχνουν και που είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να την αποκτήσουν.

Χαρακτήρες

Edward Elric
Γιος του Light Hoenheim και της Trisha Elric, ταλαντούχος αλχημιστής, ο Edward είναι ένα παιδί–θαύμα στο χώρο της αλχημείας. Ψάχνει μαζί με τον αδελφό του Alphonse την Φιλοσοφική Λίθο για να επαναφέρει το σώμα του αδελφού του. Παρά τα συχνά του ξεσπάσματα ανωριμότητας και την τάση του να αντιδρά υπέρμετρα στα πειράγματα των άλλων για το μικρό του ύψος, στην πραγματικότητα είναι ένα ανιδιοτελές αγόρι που κερδίζει σιγά σιγά τη φήμη του προστάτη των αδύναμων, χάρη στο ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης που διαθέτει. Η αυταπάρνησή του φαίνεται στο γεγονός πως δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την αποκατάσταση των δικών του χαμένων άκρων, αλλά για να δώσει τέλος στα βάσανα του Alphonse. Του δόθηκε η επωνυμία του «Αλχημιστή από Ατσάλι» (Fullmetal Alchemist ή Hagane no Renkinjutsushi) από τον ίδιο τον Φύρερ, όταν πέρασε με επιτυχία τις δύσκολες εξετάσεις για να γίνει Αλχημιστής του Κράτους. Το όνομα δεν του δόθηκε τόσο για τα μεταλλικά του άκρα, όσο για τον πεισματάρικο χαρακτήρα του. Είναι ιδεαλιστής σε επίπεδα που αποβαίνουν επικίνδυνα γι’ αυτόν, ωστόσο μπορεί να θυμάται μια αδικία για πάντα. Διατηρεί κυνική στάση απέναντι στη θρησκεία και στις μορφές εξουσίας, ωστόσο υπάρχουν φορές που αναγκάζεται να πάει με το ρεύμα των γεγονότων και της λογικής των μεγαλύτερων, κερδίζοντας και ο ίδιος ένα κομμάτι από την οπτική των ενηλίκων: μέσα από τα βιώματά του συνειδητοποιεί σιγά σιγά πως κάποια πράγματα ωφελούν να μην κρίνονται και να μην αλλάζουν, πως κάθε άνθρωπος καλείται κάποια στιγμή να δει κατάματα τα λάθη του και ζήσει με αυτά, αναζητώντας παρηγοριά εκεί που μπορεί.

Alphonse Elric
Ο μικρότερος αδελφός του Edward που είχε την ατυχία να χάσει το σώμα του κατά την προσπάθεια επαναφοράς της μητέρας του στη ζωή. Η ευφυΐα του αδελφού του κατάφερε να τον κρατήσει στη ζωή, επισυνάπτοντας την ψυχή του σε μία πανοπλία. Επειδή αυτή είναι ιδιαίτερα ψηλή και ο ογκώδης, συχνά τον μπερδεύουν με τον αδελφό του, θεωρώντας πως ο ίδιος είναι ο «Αλχημιστής από Ατσάλι». Ταλαντούχος αλχημιστής και ο ίδιος, ταξιδεύει παντού με τον αδελφό του αναζητώντας τη Φιλοσοφική Λίθο. Σαν χαρακτήρας είναι πάντα ευγενέστατος και πρόθυμος να προσφέρει. Όντας λογικότερος και λιγότερο οξύθυμος από τον αδελφό του, είναι αυτός που συχνά αποτελεί για εκείνον τη φωνή της λογικής. Ωστόσο νιώθει πάντα ενοχές που στάθηκε η αιτία να χάσει ο Edward το χέρι του, επομένως έταξε τη ζωή του στο να του επιστρέψει τα χαμένα του μέλη. Καθώς ο Alphonse δεν έχει φυσικό σώμα, δεν μπορεί να νιώσει, να φάει, να κοιμηθεί. Και καθώς έχασε και ορισμένες από τις αναμνήσεις του, αρχίζει με τον καιρό να αμφιβάλλει για το αν ποτέ υπήρξε πράγματι άνθρωπος.

Winry Rockbell
Παιδική φίλη των αδελφών Elric και ταλαντούχα μηχανικός auto-mail (προσθετικών μηχανικών άκρων, όπως αυτά που φορά ο Edward), η Winry τρέφει μεγάλη συμπάθεια για τους αδελφούς και πάντα προσπαθεί να βοηθήσει επισκευάζοντας το auto-mail του Edward. Τους συντροφεύει κατά καιρούς στα ταξίδια τους και τελικά εμπλέκεται κι εκείνη στις περιπέτειες τους με το στρατό και τους θανάσιμους αντιπάλους τους. Όταν ήταν μικρή, έχασε τους δύο της γονείς, στρατιωτικούς γιατρούς, στον μεγάλο πόλεμο του Ishbal, καθώς βοηθούσαν αφιλοκερδώς τραυματίες και από τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις. Στο παρόν κατοικεί με τη γιαγιά της, την Pinako, εντρυφώντας στα θαύματα της τεχνολογίας. Διαθέτει για τα κατσαβίδια της το ίδιο πάθος που άλλες κοπέλες έχουν για τα ρούχα ή τα ψώνια. Αγαπημένο της χόμπι είναι να διαλύει τα πάντα για να δει πώς είναι φτιαγμένα και έπειτα να τα κατασκευάζει από την αρχή.


Roy Mustang
Αλχημιστής του Κράτους με τον τίτλο του «Αλχημιστή της Φλόγας» και υψηλόβαθμος στον στρατό, ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε στον Edward να καταταγεί και ο ίδιος για να αξιοποιήσει το ταλέντο του. Βασανίζει ακούραστα τον Edward με πειραχτικά σχόλια και βρίσκει πάντα τρόπο να διοχετεύει το αίσθημα δικαιοσύνης του μικρού του υφιστάμενου προς όφελος δικό του ή του στρατού. Στο παρελθόν συμμετείχε στον εμφύλιο πόλεμο του Ishbal, κάτι που τραυμάτισε ανεπανόρθωτα την ψυχή του, μιας και τον ανάγκασαν να σκοτώσει πολύ κόσμο με τις δυνάμεις του. Από την κατάρρευση τον έσωσε ο καλύτερος φίλος του, ο Maes Hughes, που υποσχέθηκε να τον βοηθήσει με κάθε μέσο στο νέο του στόχο: να ανέβει όλα τα σκαλιά της ιεραρχίας μέχρι να γίνει ο ίδιος Φύρερ και να μην επιτρέψει να συμβούν ξανά τέτοιες φρικαλεότητες. Στον σκοπό αυτό τον βοηθά μια ομάδα ιδιαίτερα πιστών σε αυτόν στρατιωτικών που προσφέρονται να θυσιάσουν τα πάντα προκειμένου να φτάσει ο Roy στο στόχο του. Επαναλαμβανόμενο αστείο στη σειρά, είναι η μεγάλη επιτυχία του Roy στις γυναίκες, αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους του σε απελπισία.

Riza Hawkeye
Η κοπέλα που αποτελεί το δεξί χέρι του Roy, μια πιστή και ικανή βοηθός, αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να πετύχει εκείνος τους σκοπούς του. Αν και δεν συμπαθεί το στρατό και τις μεθόδους του, ωστόσο μένει στωικά στο πλάι του για να τον προσέχει. Όντας πάντα ψύχραιμη και πρακτική, αποτελεί συχνά τη φωνή της λογικής για τον Roy και τον αποτρέπει από το να παρεκτρέπεται. Τη στιγμή που τα άλλα μέλη της ομάδας του Roy μπλέκουν σε εξευτελιστικές καταστάσεις, η ίδια καταφέρνει να μείνει πάντα προσγειωμένη και αξιοπρεπής. Είναι άσσος στο σημάδι και εμφανίζεται συχνά να προπονείται ή να φροντίζει τα πιστόλια της. Ωστόσο κρύβει πολλές ευαίσθητες πλευρές, μια από τις οποίες φανερώνει στο κουτάβι που ανέλαβε να φροντίζει, τον Μαύρο Hayate (τον οποίο όμως πειθαρχεί καμιά φορά με υπερβολικούς τρόπους).

Maes Hughes
Ο Hughes είναι εύθυμος χαρακτήρας, παντρεμένος με την αγαπημένη του Glacier και πατέρας της μικρής Elysia. Λατρεύει την οικογένειά του σε κωμικό βαθμό και αποτελεί τον απόλυτο ορισμό του «χαζομπαμπά». Κουβαλά μαζί του συνεχώς ένα κάρο φωτογραφίες της κόρης του και τις δείχνει ακούραστα σε όποιον ατυχή βρεθεί μπροστά του. Παρόλα αυτά διαθέτει και σοβαρή πλευρά στο χαρακτήρα του: αν και ο ίδιος δεν πολέμησε στο μέτωπο του Ishbal, ένιωσε και εκείνος τη φρίκη των πράξεων του στρατού και είναι ο πρώτος που αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα δεν κύλησαν κατά την επίσημη εκδοχή. Προσφέρει πάντα πολύτιμες πληροφορίες στο φίλο του Roy, για τον οποίο τρέφει βαθύτατη εκτίμηση. Στον ελεύθερο χρόνο τους τον συμβουλεύει συνεχώς να παντρευτεί, πράγμα που πάντα καταλήγει στο να του κλείνει ο φίλος του το τηλέφωνο κατάμουτρα.

Scar
Ένας επιζήσαντας του πολέμου του Ishbal που τώρα αναζητά εκδίκηση από τους Αλχημιστές του Κράτους για τα δεινά που προσέφεραν στο λαό του. Το πραγματικό του όνομα μας είναι άγνωστο, ονομάζεται όμως Scar (που σημαίνει «ουλή») εξαιτίας ενός σημαδιού σε σχήμα Χ που διαθέτει στο πρόσωπο. Σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται οδηγός του λαού του κατά τις περιπλανήσεις τους από το ένα μέρος στο άλλο, ωστόσο δεν θεωρείται πάντα από αυτούς ως ήρωας. Το δεξί του χέρι διαθέτει ένα παράξενο τατουάζ, χάρη στο οποίο μπορεί να εκτελεί πράξεις αλχημείας. Δρώντας σαν όργανο του Θεού, όπως το θέτει, σκοτώνει κρατικούς αλχημιστές με τις ικανότητές του, παρόλο που θεωρεί την αλχημεία ύβρη απέναντι στο φυσικό κόσμο.
avatar
Beelzebub
member
member

Αριθμός μηνυμάτων : 158
Ημερομηνία εγγραφής : 18/01/2011
Ηλικία : 27
Τόπος : Ρέθυμνο

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης